Sarajevo: Veliki broj vozača i ove subote isključen iz saobraćaja zbog alkohola

Vijesti 04. jun 202310:33 0 komentara
MUP KS/Ilustracija

Saobraćajna nesreća u kojoj je vozač bez vozaćke dozvole i pod dejstvom alkohola u centru Sarajeva usmrtio mladu doktoricu, a njenim kolegicama nanio teške tjelesne povrede nije previše uticala na savjest vozača. I ove je subote iz saobraćaja isključen veliki broj onih koji su za volan sjeli pod uticajem alkohola.

“U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, provodeći redovne mjere kontrole prometa, podnijeli su 4 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka te izdali 664 prekršajna naloga. Iz prometa je isključeno 34 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 osoba koje su vozile prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, 4 vozača za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 1 vozilo zbog isteka važnosti prometne dozvole te 2 neregistrirana vozila.” saopšteno je iz MUP-a KS.

Proteklih dana u glavnom gradu BiH pojačano je prisustvo policajaca nakon oštrih reakcija javnosti zbog tragedije u kojoj je mlada doktorica Azra Spahić.

Policija je izvjestila i o drugim oblicima kršenja zakona tokom jučerašnjeg dana:

“Dana 3. juna 2023. godine u 18:45 sati, policijski službenici PU Ilidža, PS Ilidža, uhitili su osobu H.E., rođenu 1994. godine iz Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 362. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – tjelesno napastovanje. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a osoba lišena slobode je predana u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog slučaja.

Dana 3. lipnja 2023. godine u 23:20 sati, policijski službenici PU Ilijaš, PS Ilijaš, uhitili su osobu G.A., rođenu 1983. godine iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 183. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – ugrožavanje sigurnosti. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a osoba lišena slobode je predana u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela.” stoji u izvještaju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!