Sarajevo: Zbog koncerta grupe Zoster u četvrtak obustava saobraćaja u pojedinim ulicama

Showbiz 23. jul 202412:16 0 komentara
Grupa Zoster/Mario Knezović

Zbog koncerta grupe "Zoster" u Sarajevu će privremeno biti obustavljen saobraćaj 24. jula od 10 do 25. jula do 4 sata na saobraćajnici Ćumurija od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do spoja sa ulicom Zelenih beretki (kod hotela Central).

Koncert će biti održan u organizaciji Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo u okviru festivala Baščaršijske noći, s početko u 21 sat na Otvorenoj pozornici u ulici Zelenih beretki.

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.

Zoster je bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, osnovana 2000. godine. Zoster je objavio pet albuma koje karakteriziraju razni muzički žanrovi od reggae, ska, rock, blues, popa, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor muzike, teksta i frontmen, poetski i prirodno je stigao do vlastitoga autentičnog izraza, koji je najviše obilježio grupu Zoster.

U septembru 2023. godine objavio je svoj dugoočekivani peti studijski album “Najgori” koji je odlično prihvaćen, kako od strane publike, tako i od strane muzičke kritike.

Pored samostalnih kocerta grupe Zoster koje su imali, pa skoro u svim većim gradovima u regiji, svirali su i u Barceloni, Parizu, Beču, Zurihu, Amsterdamu, Geteburgu, New Yorku, Londonu, Tilburgu, Baselu, Malmeu, a odsvirali su i većinu festivala u regiji: Exit festival u Novom Sadu, InMusic Festival u Zagrebu, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest Tjentište, Arsenal fest Kragujevac, Bedem fest Nikšić, Love fest Vrnjačka Banja, Mostar Summer Fest …

Predgrupa na koncertu će biti “Individua”, alt punk bend osnovan 2019. godine u Sarajevu. Još od samog početka grupa se nastojala baviti autorskim radom i vrlo brzo su na nastupima počeli svirati isključivo samo autorski materijal, saopćeno je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!