Sarajevo “živi” prvog dana 2022. godine, ulice prepune šetača

Vijesti 01. jan 202214:45 0 komentara
N1

Iznenađujuće veliki broj ljudi na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine prvog dana 2022. godine zatekla je ekipa N1.

Šetaju pretežno one Sarajlije koji su Novu godinu dočekali u svojim domovima, uglavnom oni sa djecom, a sreli smo i brojne turiste.

Na ulicama su brojni šetači, kafići su prepuni, a dodatnom ugođaju pogodovala je ugodna i poprilično visoka temperatura zraka za ovo doba godine.

Atmosfera je jako pozitivna, uglavnom kao i očekivanja građana za ovu godinu.

“S obzirom na situaciju ne znam šta puno da očekujem, ali privatno zdravlje, to je na prvom mjestu, a onda i neke poslovne uspjehe. Vjerujem da će se više slušati glas naroda od političara”, kazala je jedna građanka.

Jedna od želja je bila i da što prije pandemija prođe.

“Nadam se tome, a ostalo je sve uredu, sve imam hvala Bogu tako da ništa više ne bih mogao poželjeti”, rekao je jedan od prolaznika.

No, ima i onih koji se, poučeni kako kažu dešavanjima u BiH koji su obilježili prethodnu godinu, puno boljem ne nadaju ni u 2022. godini, ali ipak žele da tako bude.

“Nadam se da će biti nešto bolja, ali Bogami sumnjam”, “Nadam se da će biti bolja nego prethodna”, bili su neki od odgovora.

Također su mnogi anketirani građani istakli da su Novu godinu dočekali u kući u krugu porodice, a bilo je i onih koji su se dobro proveli pa su tako kući došli tek u ranim jutarnjim satima.

Bilo je i onih koji su uživali ispred Gradske tržnice gdje se održava Novogodišnji ulični festival, a u sklopu kojeg nastupaju bendovi, brojni izvođači i performeri.

Ništa drugačija atmosfera nije bila ni sinoć u novogodišnjoj noći kada su ulice Sarajeva bile poprilično pune iako u ovoj bh. prijestolnici nije bio organizovan javni doček Nove godine.

Jutros su za N1 iz MUP-a KS, Hitne pomoći i Profesionalne vatrogasne brigade KS potvrdili da je noć protekla mirno bez većih intervencija.

S druge strane, u Istočnom Sarajevu potpuno drugačija slika. Puste ulice, zatvoreni objekti i tek poneki prolaznik.

Oni građani koje smo zatekli poručili su nam da u 2022. godini prije svega žele mir i zdravlje.

N1 (Puste ulice u Istočnom Sarajevu)
N1
N1
N1
N1

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!