Sarajevski kutak u kojem ćete pronaći ono što ni u oglasima nema: Je li inflacija zaobišla ovo mjesto?

Vijesti 10. sep 202319:57 0 komentara
N1

Mnoge Sarajlije, ali i građani drugih gradova, prije nedjeljnog izleta svrate na sarajevsku autopijacu. Jer tamo će naći nešto što ni u oglasima ne mogu. I sve osim hrane je jeftinije nego bilo gdje drugo.

Obruč posjetilaca oko prodavaca, na tezgama, uočava se još pri samom ulazu u pijacu. Uz prepoznatljive, glasne i uporne pozive na kupovinu, pokušavaju motivisati potencijalne kupce da pazare, upravo, na njihovom štandu.

“Patike, patike…”, čuje se, a na naš upit trgovci odgovaraju kako patike koštaju između 20 i 25 KM.

U startu primjećujemo zainteresovane za ovaj odjevni predmet. Odjeća i obuća artikli su za kojima se, standardno, najviše i traga. Iako je inflacija i ovdje uticala na cijene, još se mogu naći čarape za 0.50 KM, majice za pet, a patike za 20 KM.

“Što se tiče povrća, nije ništa jeftinije, u odnosu na pijace. Ja sam uzela malo kukuruza, 0.50 KM je bio po komadu”, ističu nam neki od kupaca, dok drugi primjećuju da je ove godine nešto skuplje nego lani.

Ruke, uglavnom, zadovoljno trljaju i prodavci.

“Super ide, zadovoljni smo, nikad više nije bilo posla”, ističe nam prodavačica.

Teško je zaraditi, a još teže obezbijediti sredstva za osnovne životne potrebe. Stoga i ne čudi što se, na auto-pijaci, nažalost, nerijetko, traže i invalidska kolica.

Više u priči Tatjane Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!