Sarajlić o SMS porukama između Hodžića i Novalića: Ima raznih Asima

Vijesti 27. apr 202114:05 > 14:16 9 komentara
N1

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno izvođenje materijalnih dokaza optužbe u predmetu "Respiratori" u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave Civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija "Srebrena malina".

Postupacijući tužitelj Mirza Hukeljić prezentirao je razgovore između Fikreta Hodžića i Kristijana Marića, zastupnika kompanije “Exotrade”.

Također, Hukeljić je naveo i da je ostvareno je šest komunikacija između Hodžića i Fadila Novalića. Hodžić je, prema navodima tužitelja, Novaliću poslao poruku sadržaja:

“Selam, gospodine Novaliću, Fikret Hodžić je, Asim mi je rekao da Vam se javim oko respiratora. Kada budete imali vremena, javite se” na šta je Novalić nakon nekoliko minuta odgovorio sa “OK”.

Tužitelj je ovu komunikaciju predstavio je kao početak postupka pregovaranja oko nabavke respiratora.

Asim Sarajlić nije htio danas komentarisati SMS poruke Fikreta Hodžića upućene premijeru Fadilu Novaliću. Na pitanje nvoainara da li je on Asim iz poruka, Sarajlić je odgovorio “ima raznih Asima”.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Njih optužnica tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi.

Na jučerašnjem ročištu Tužilaštvo je predstavilo korespondencije optuženih, telefonske prepiske i relevantne odluke Vlade FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare