Šarović: Mi pobjeđujemo, imperija oko Dodika se urušava

Vijesti 19. sep 202217:20 1 komentar
N1

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a za N1 je istakao da trenutna vlast u Republici Srpskoj predvođena SNSD-om i Miloradom Dodikom apsolutno gubi Opće izbore u BiH te da će SDS, PDP i Nebojša Vukanović formirati vlast kako u RS tako i predvoditi vlast u Vijeću ministara BiH i dobiti i poziciju predsjednice RS i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Prvi dio kampanje je prema mišljenju Šarovića prošao uspješno. Kazao je da SDS nikada neće voditi negativnu kampanju protiv svojih protivnika.

“Sada upiremo prst u poziciju, oni su krenuli sa prljavom kampanjom moram da priznam”, kazao je Šarović.

Za SNSD Šarović kaže da se služe svime i svačim te da su u problemu jer, kako objašnjava, ako Milorad Dodik izgubi, gube svi.

“Imperija se ruši ako on izgubi”, dodao je Šarović i pojasnio: “On treba da se spasi, a ne pobijedi, on treba da se spase u cijeloj ovoj situaciji”.

Međutim, Šarović ističe da nije samo SNSD i njihov lider Dodik u problemu nakon gubitka izbora jer će oni insistirati na pokretanju svih istraga  za sumnjive poslove. Navodi kako su već zabrinuti i svi okupljeni oko SNSD-a.

“Strahuje njih 30-50 koji su bili duboko involvirani u poslove koji će biti predmet istraga. I oni znaju šta će se desiti onog trenutka kada on izgubi. To je, ja bih rekao, historijski trenutak”, naveo je Šarović.

Kada je riječ o istraživanjima uoči Općih izbora, Šarović kaže da oni sa PDP-om i Nebojšom Vukanovićem vode.

“Istraživanja govore da smo u prednosti i da pobjeđujemo i na svim pozicijama i sposobni smo da formiramo Vladu RS i Savjet ministara”, naveo je Šarović.

Hoće li se ponoviti “afera papak”, odnosno kupovina poslanika u Narodnoj slkupštini RS nakon izbora, da SNSD formira ponovo vlast, Šarović odgovara: “To se ne može nikako desiti”.

Također, Šarović navodi da ni sa jednom strankom iz Federacije BiH nema postignut dogovor o saradnji nakon izbora, kada, kako ponovo naglašava, osvoje vlast.

Na kraju, Šarović kaže da nema  nikakvih problema u opoziciji i da su jedino fokusirani na pobjedu 2.  oktobra. Odbacio sve navode da stranci, pogotovo oni iz SAD-a, finansiraju predizbornu kampanju. Osim, toga Zoran Milanović i Dodik su strateški partneri po mišljenju Šarovića.

Otkrio je i s kim od politilčara je završio studije.

“Redovno sam završio u roku i moja generacija su Šefik Džaferović i Radomir Lukić, zajedno smo studirali”, kazao je Šarović na kraju gostovanja u programu N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare