Sastanak u Istočnom Sarajevu povodom informacija da u Republici Srpskoj postoje kampovi za obuku

Vijesti 26. okt 202408:47 0 komentara
N1

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak povodom informacija da u Republici Srspkoj postoje navodni kampovi za obuku, na kojem će se od čelnih ljudi bezbjednosnih službi tražiti potpuna informacija o ovom pitanju.

Predsjednik Republik Srpske Milorad Dodik demantovao je da postoje kampovi za obuku na teritoriji Republike Srpske, te ponovio da će od bezbjednosnih agencija tražiti da se potpuno rasvijetli ovaj slučaj.

Ambasada Rusije u BiH oštro je demantovala tvrdnje da Rusi obučavaju nekoga i okarakterisala ih kao hibridni rat protiv Rusije i Repulike Srpske.

Podsjećanja radi, Ilija Cvitanović, član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini (OSA) za N1 je kazao da su u BiH boravile sumnjive osobe, ali je demantovao navode u pojedinim medijima da su postojali kampovi za obučavanje.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković nedavno je za N1 kazao da je vidio dokaze o odrćavanju obuka.

“Tačno je, imali smo ljude koji su dolazili u ime i na račun Ruske Federacije i obučavali su pripadnike moldavskih timova. Nemam tačne dokaze ili primjere da su to bile neke vrste vojnih obuka, ali neke vrste obuka koje se tiču čak i organizacije nekih protesta ili izlazaka na ulicu sigurno jesu. I za to postoje dokazi koje sam lično vidio da su takve grupe operisale po BiH”, naveo je Konaković.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!