Sastanak u Vladi FBiH: Predstavljen plan integralnog rješavanja pitanja cestovnog i željezničkog saobraćaja na dionicama uništenim u Hercegovini

Vijesti 09. okt 202416:02 0 komentara
Vlada FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održao sastanak sa direktorima javnih preduzeća Željeznice FBiH Enisom Džafićem, Ceste FBiH Ljubom Pravdićem, te izvršnim direktorom Autocesta FBiH Asmirom Dževlanom. Tema razgovora bila je sanacija cestovnog i željezničkog saobraćaja.

Direktori su informirali premijera Nikšića o aktivnostima koje ova javna poduzeća poduzimaju s ciljem normalizacije saobraćaja na magistralnim cestama i željeznici.

Tom prilikom predstavljen je plan integralnog rješavanja pitanja cestovnog i željezničkog saobraćaja na dionicama na kojima su razorne poplave i klizišta na području Jablanice uzrokovale veliku štetu i obustavu željezničkog saobraćaja.

Vlada Federacije BiH u saradnji sa ovim javnim preduzećima poduzima sve mjere kako bi se u najkraćem roku uspostavilo nesmetano odvijanje željezničkog i cestovnog saobraćaja na oštećenim dionicama, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!