Sattler o kandidatskom statusu BiH: Slavlje treba biti kada se sve završi

Vijesti 13. dec 202214:44 1 komentar
N1

Šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler komentarisao je odluku Vijeća za opće poslove da odobri dodjelu kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu poručivši "da slavlje treba početi tek kada bude sve završeno".

Sattler je podsjetio da je u četvrtak, 15. decembra odlučujući sastanak na kojem će šefovi država zemalja članica Evropske unije odlučiti o kandidatskom statusu BiH.

“Samo ću napomenuti da je u junu prošle godine tri sata trajala rasprava na njihovom sastanku i sjednici na temu BiH tako da ne bih da proglašavamo pobjedu. Izgledi su dobri, ali sačekajmo još i slavlje treba početi tek kada sve bude završeno i riješeno u četvrtak”, poručio je Sattler.

Podsjećamo, nakon što je u oktobru ove godine Evropska komisija preporučila kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu, uz očekivanja da zemlja ispuni ključne reforme, ministri zemalja članica na sastanku Vijeća EU su tu odluku potvrdili.

Kako bi zemlja i službeno dobila kandidatski status potrebna je odluka Evropskog vijeća koja se očekuje do kraja ove sedmice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare