Grlić-Radman na ‘iscrpnom’ sastanku sa Schmidtom, susreo se i sa Murphyijem

Vijesti 24. maj 202314:22 0 komentara
OHR

Visoki predstavnik Christian Schmidt susreo se danas sa Gordanom Grlićem Radmanom, ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske na "iscrpnom" sastanku.

Iz OHR-a su saopštili da se visoki predstavnik Schmidt zahvalio Hrvatskoj na podršci Bosni i Hercegovini tokom nedavne debate u Vijeću sigurnosti te odobravanju EU kandidatskog statusa.

Zaključci sa sastanka iskazuju da je Hrvatska jedan od najvažnijih partnera BiH kada je u pitanju prevazilaženje prošlosti, ostvarenje pomirenja i kretanje ka prosperitetnoj budućnosti u Evropskoj uniji.

Na Twitter nalogu OHR-a stoji da je od iznimnog značaja da ova regija nastavi zajednički raditi na prevazilaženju svih izazova kako bi se ostvarila mirna budućnost za nove generacije.

Grlić Radman se sastao i sa američkim ambasadorom u BiH Michaelom Murphyjem, a razgovarali su o regionalnoj stabilnosti i sigurnosti na Zapadnom Balkanu, objavljeno je kratko na Twitter nalogu Ambasade SAD-a.

Inače, Grlić Radman boravi u Sarajevu, gdje je stigao kako bi učestvovao na 8. forumu Evropske unije koji se bavi strategijom za jadransko-jonsku regiju i na godišnjem sastanku Vijeća Jadransko-jonske inicijative.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!