Schmidt: Nakon mnogo godina letargije, stvari počinju da se mijenjaju

Vijesti 09. dec 202213:37 2 komentara
N1

Vijeće za provedbu mira održalo je dvodnevnu sjednicu nakon koje se javnosti obratio visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt koji je pohvalio aktivnosti na uspostavi vlasti i da, kako je rekao, nema mjesta blokadama.

Kako je rekao Schmidt BiH ima historijsku šansu i to nakon održanih izbora.

“Vidjeli smo da nakon mnogo godina letargije sada stvari počinju da se mijenjaju”, kazao je Schmidt.

Također, Schmidt  je pohvalio političke zvaničnike koji su spremni na kompromise i ostavljanjem razlika po strani kako bi konačno se krenulo u provođenje reformi i da je uvjeren da neće biti blokada na tom putu.

“Nadam se da su sada vremena blokada iza nas i da su prošlo i da ću ja sa međunarodnom zajednicom doprinijeti dijalogu koji treba da se nastavi i da se formiranje institucija obavi u dogledno vrijeme i da tu nema prostora za blokade”, naveo je Schmidt.

Kako je istakao Schmidt, bitna je vladavina prava te je s tim u vezi održan niz sastanaka sa predsjednicima VSTV i Sud BiH s ciljem usvajanja neophodnih reformskih zakona. Također, Schmidt je imao važnu poruku za mlade u našoj zemlji.

“Ja poručiujem im ostanite ovdje i pomozite da BiH postane bolje mjesto”, kazao je Schmidt.

Na kraju, Schmidt je imao i jednu znakovitu poruku.

“Nije vrijeme da se poigrava sa političkim tijelom i biračima mi pratimo komentare koj ise pojavljuju i koje smo imali u proteklim sedmicama”, rekao je Schmidt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare