Schmidt uputio poruku uoči izbora u četiri općine: Glasajte i oblikujte budućnost zajednice

Vijesti 19. okt 202416:15 2 komentara
MINA

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, uputio je poruku povodom sutrašnjih izbora u Kreševu, Kiseljaku, Fojnici i Konjicu.

Na početku je poslao poruku podrške onima koji su pogođeni poplavama.

“U znak sjećanja na žrtve nedavnih poplava i klizišta u Bosni i Hercegovini i u znak solidarnosti sa njihovim porodicama, sa preživjelima i onima koji su se suočili s gubicima, želim poručiti da ste uvijek u našim srcima i u našim mislima i da nikada nećete biti zaboravljeni ni ostavljeni”, rekao je Schmidt, te dodao:

“Kao što znamo, u teškim vremenima za cijelu državu, a posebno za pogođene općine, izbori su kao jedan od najvažnijih demokratskih procesa morali biti organizirani i provedeni. Ove nedjelje, 20. oktobra, građani Fojnice, Kiseljaka, Konjica i Kreševa imat će priliku da iskoriste svoje demokratsko pravo i izađu na lokalne izbore”.

Njegova poruka je da građani glasaju i pokažu opredjeljenje da oblikuju budućnost zajednice u kojoj žive, putem što bržeg oporavka i razvoja.

Pohvalio je i napore Centralne izborne komisije BiH te njihovo profesionalno postupanje u ovoj situaciji u područjima pogođenim poplavama, čime su omogućili i pomogli građanima da se čuje njihov glas.

Izbori u ove četiri općine su odgođeni za 20. oktobar zbog nedavnih poplava koje su zahvatile ove dijelove, dok će odluka o datumu održavanja izbora u Jablanici biti naknadno objavljena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare