SDA: Dolazak ratnog zločinca Vasiljkovića u Banjaluku je prvorazredni skandal

Vijesti 20. nov 202118:50 5 komentara
Predsjedništvo SDA reagovalo na zaključke NSRS
SDA

Otvaranje kancelarije Fondacije kapetan Dragan u Banjaluci, uz prisustvo osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, predstavlja prvorazredni skandal, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Kako navode iz te stranke, ovakav događaj, bez osude javnog mnijenja, a uz predstavljanje ratnog zločinca kao heroja, moguć je samo u “bolesnoj atmosferi glorificiranja ratnih zločinaca koju je kreirao vladajući establišment u entitetu Republika Srpska, predvođen Miloradom Dodikom”.

“Dragan Vasiljković je pravomoćno osuđen za ratne zločine nad civilima i zarobljenicima u Kninu i Glini, a postoje jasna svjedočenja u Haškom tribunalu da je učestvovao i u zločinima nad civilima u Zvorniku. On zaslužuje samo osudu, a nikako promociju, niti društvenu platformu preko koje će širiti svoju zločinačku ideologiju”, istakli su iz SDA.

Ne iznenađuje, kako dalje navode, što iz političkih partija koje čine vlast u ovom entitetu dolaze riječi podrške za ovog ratnog zločinca.

“Indikativno je da se iz hrvatskih političko-medijskih krugova šuti i prešutno odobrava promocija ratnog zločinca Vasiljkovića. Očigledno je da nije naučena lekcija nakon odlaska ambasadora Hrvatske i predsjednika HDZ BiH na proslavu 9. januara kada je odlikovan zločinac Slavko Lisica”, zaključuje se u saopćenju SDA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare