“SDP neće izdržati četiri godine, pobrinut ću se da ih razbijem u paramparčad”

Vijesti 24. dec 202218:45 15 komentara
N1

Danas je održabo postizborno savjetovanje članova Liste za pravdu i red, nakon čega se njihov lider i poslanik u NSRS Nebojša Vukanović obratio medijima, odgovorivši na neka od najaktuelnijih pitanja.

Zaključak savjetovanja je da su sa Liste za pravdu i red odnosu na startnu poziciju napravili odličan rezultat, te da će nastaviti raditi na omasovljavanju pokreta i pripremi za lokalne izbore.

“Možemo biti najzadovoljniji od svih političkih subjetaka u RS”, poručili su, dodavši kako današnjim sastankom nastavljaju graditi temelje ozbiljne parlamentarne stranke.

Ujedno, Nebojša Vukanović se osvrnuo i na formiranje vlasti u oba entiteta, a prvo je komentarisao novu Vladu RS, odnosno ponajviše činjenicu da se među novim ministrima našlo i nekoliko presuđenih, pa je garantovao da mandatar “Višković neće izdržati do kraja mandata”.

Dva su već bivša, treći se “pokrio ušima”: Šta će biti sa Petrom Đokićem?

Nezaobilazni su bili komentari i na okupljene oko ‘Osmorke’.

“Ja sam razočaran ponašanjem predsjednika SDP-a koji govori o nekakvim kučkinim sinovima, kopiladima, a mene naziva duševnim bolesnikom i psihopatom. Gospodin Nikšić će skupo platiti tu svoju pragmatičnost, koaliciju s Dodikom i taj pogani prljavi jezik koji koristi umjesto da ima poštovanja prema nama”, rekao je Vukanović, dodavši kako su oni “možda bili i ključni da Bakir Izetbegović izgubi u utrci za člana Predsjedništva”.

Nikšić ga je, kaže, u posljednje vrijeme izbjegavao “zbog deal-a sa Dodikom”, a potom Vukanović navodi i svoje ranije tvrdnje o Nenadu Nešiću i Vojinu Mijatoviću, kojeg naziva “najvećom podvalom Bošnjacima od završetka rata”.

“SDP ni Mrtvo more neće oprati. Oni neće izdržati četiri godine. Lično ću se pobrinuti da ih razbijem u paramparčad. Mnogo su veće zlo nego oni s kojima su pravili pakt, sa SNSD-om i HDZ-om, jer za njih znamo kakvi su. Oni će ih samljeti, ali mi ćemo im pomoći”, rekao je.

Sve je povezao i sa glasanjem za četvrtog delegata u Domu naroda državnog parlamenta.

“Zašto su spriječili Ramiza Salkića da uđe u klub čiji je predsjednik i šta su to tajno dogovarali sa Žunićem? Naravno da će skupo platiti svoju Pilatovsku odluku da četvrtog delegata daju SNSD-u. Ali da se zna, ne može SDP glasati za Srebrenku Golić u Vijeću naroda, glasati u Predstavničkom domu za prijedlog SNSD-a, a da tobož tajno glasaju protiv Dodika u NSRS-u. Kako glasali tako im Bog pomogao. Ja bih sad stavio ruku na Jevanđelje da dva poslanika SDP-a nisu glasala za PDP kako su trebali”, tvrdi ovo Vukanović.

Za Nikšića je još dodao da “koristi isti riječnik kao Dodik i da će ga to skupo koštati”. Tvrdi da će mu ovo “ako postane premijer biti posljednji mandat”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad