SDP se obratio SDA i “njenim botovima” zbog “napada” na Stojanovića: Ne pristajemo na podjelu na naše i njihove, moje i tvoje

Vijesti 14. sep 202415:09 0 komentara
N1

SDP BiH oglasio se nakon što su stigle burne reakcije iz SDA na izjavu Igora Stojanovića o "SAD i islamskoj republici".

“SDA i njeni botovi godinama nam plasiraju matricu: neka naših, makar i lopova. Pri tome lažima brane svoje lopove, a još više lažima optužuju one koji se ne uklapaju u matricu “njihovih”. Igor Stojanović, kao i plejada drugih građana koji se ne boje stvari nazivati pravim imenom i javno o tome govoriti definitivno nije njihov. Igor Stojanović je po njihovoj matrici pogrešnog imena, još gore, pogrešne političke pripadnosti i opredjeljenja, pa mu ni to što je bio maloljetni borac Armije BiH, opet po njihovim mjerilima, ne daje pravo da kritikuje SDA. Super je da Igor govori protiv SNSD ili HDZ, ali ako dirne u SDA onda digne se vojska botova da gadiskredituju gnusnim lažima i optužbama.

Mi u SDP-u ne pristajemo na njihovu matricu ponašanja. Ne pristajemo na podjelu na naše i njihove, moje i tvoje. Za nas su svi građani Bosne i Hercegovine koji žele multietničku Bosnu i Hercegovinu dobrodošli. Nikome ne osporavamo pravo da bude ponosni pripadnik svog naroda, ali bi svi trebali shvatiti da smo državljani Bosne i Hercegovine. Što bude bolje u našoj domovini bit će nam svima ugodnije živjeti. Naravno, mogu neki sanjati, priželjkivati i nadati se da je moguće podijeliti Bosnu i Hercegovinu, o tome govoriti javno ili u javnosti šutiti, a privatno zagovarati, ali od toga neće biti ništa. Puno je više onih koji to neće dopustiti, od onih koji to žele, a pogotovo od onih koji bi se eventualno upustili u tu avanturu.

SDP BiH i Igor ne moraju nikome dokazivati da su bili i uvijek će biti na strani jedinstvene multietničkeBosne i Hercegovine. Jer za nas nema dileme, ova zemlja bit će dovijeka jedna kuća za sve nas”, poručili su iz SDP-a.

Reakcije SDA-ovih članova pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!