SDS od Vlade RS traži mjere zbog poskupljenja struje i raspodjele prihoda ili…

Vijesti 21. feb 202312:26 0 komentara
N1

Načelnici opština koje predvodi SDS najavili su mogućnost napuštanja Saveza opština i gradova Republike Srpske, ako se ne ispune njihovi zahtjevi u vezi funkcionisanja lokalnih zajednica.

Na sjednici Konferencije za lokalnu samoupravu SDS u (KOLOS) održanoj danas u Istočnom Sarajevu usvojeno je da KOLOS traži da se u roku od 10 dana sazove vanredna sjednica Skupštine saveza opština i gradova.

Na dnevni red su predložene sljedeće teme:
– Cijena električne energije

– Umanjeni prihodi lokalnim zajednicama po svim osnovama za januar tekuće godine.

Zahtijevaju da se na tom sastanku definiše umanjenje cijene električne energije za privredu, domaćinstva i javnu rasvjetu, kao i da se po hitnom postupku pokrene inicijativa za izmjenu zakona o budžetskom sistemu, jer su zbog inflacije nezadovoljni raspodjelom prihoda.

SDS traži i da se u roku od 15 dana održi tematska sjednica Vlade Republike Srpske sa svim načelnicima opština i gradova u sastavu Republike Srpske povodom sljedećih tema: utvrđivanje tarife električne energije, izmjena zakona o budžetskom sistemu po hitnom postupku u kontekstu jačanja lokalnih zajednica i transparentnost javnog poziva za infrastrukturne projekte.

Ukoliko ne budu usvojeni zaključci KOLOS-a SDS, načelnici iz Srpske demokratske stranke razmotriće napuštanje Saveza gradova i opština Republike Srpske, saopštili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!