SDS, SNSD, SP, US i DNS zajedno na protestu ispred CIK-a

Vijesti 28. okt 202212:01 0 komentara
N1

Više od 200 okupljenih iz Bratunca iz Ujedinjene Srpske, SNSD-a, SDS-a, SP i DNS, danas su ispred zgrade Centralne izborne komisije (CIK) i traže da se tri mjeseca nakon održanog referenduma poništi mandat načelnika Opštine Bratunac Srđana Rankića.

“Spasit će nas bijede, oduzmite mandat načelniku Rankiću”, piše na jednom od plakata,.

“Odblokirajte Općinu Bratunac, ovako više ne može, istjerajte kriminalnu grupu, optužnice su podignute, sve se zna”, još je jedan od natpisa.

Marko Mrkajic, predsjednik OO SNSD Bratunac je rekao da definitivno Opština Bratunac ne može da funkcioniše na ovaj način, te uputio molbu CIK-u.

“Molim predstavnike CIK-a, da ne reagujemo radikalnije. Oni samo trebaju da verifikuju jer je kompletna procedura referenduma bila u nadležnosti Komsije RS, sve što treba je da oduzmu mandat opozvanom načelniku i raspišu nove izbore”, naglasio je Mrkajić.

N1
N1
N1

Interesantno je da su SDS, SNSD, SP i US  zajedno okupljeni u ovome. Mrkajić navodi da je široka koalicija, a da u Bratuncu su okupljeni i složni oko jedne stvari, a to je da se uradi nešto za Općinu i da se skloni Rankić.

Radenko Milanović iz SDS-a je istaknuo da je generalan stav i sve su stranke zajedno učestvovale u opozivu.

“On je imao uz sebe i još dvije partije jer je prisvajao Socijalističku partiju Petra Đokića i taj neki njegov pokret. Sve vrijeme mi trpimo”, kazao je Milanović.

Podsjećamo,  Rankić je 7. avgusta opozvan na referendumu sa 3.110 glasova za i 2.697 glasova protiv. Na referendum o opozivu načelnika  izašlo 7.116 građana

N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!