Seddina Bosna, Čengić, Ahmetović i Udovičić-Pleština u Novom danu

Vijesti 05. dec 202214:20 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

“Ostajem se baviti i kantonalnim i federalnim pitanjima gdje će u fokusu opet biti ljudi”, izjavio je Irfan Čengić koji je izabran za delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH. Da li će provoditi odluke Glavnog odbora SDP-a BiH? Od čega će zavisiti prohodnost zakona u Domu naroda? Da li je Schmidt zaista deblokirao formiranje vlasti? Irfan Čengić gost je Novog dana.

Životna priča Sedine Muhibić – Seddine Bosna nikog ne ostavlja ravnodušnim. Napuštena kao beba, odrasla kao dijete SOS dječijeg sela, magistrica pedagogije, bivša skijašica, skoro 1000 dana u bolnici zbog bolesnog srca, ali uz nesalomljiv duh i energiju. Podršku joj pružaju brojni uz jednu želju – da ozdravi. Sutra je prvi put u studiju Novog dana.

Fudbaler Mersudin Ahmetović od aktivnog igranja oprašta se u martu naredne godine kada će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u FK Sarajevo. Naš je gost, komentarišemo utakmice na Svjetskom fudbalskom prvenstvu, općenito fudbal.

Premijera dramske predstave „Ivanov“ u režiji Paoloa Magellija zakazana je za 9. decembar na sceni NPS. Anton Pavlovič Čehov je Ivanova, dramu u četiri čina, napisao sa 27 godina i prema vlastitim tvrdnjama u samo deset dana. Adaptaciju teksta i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština koja je  naša gošća.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!