Sedina Muhibić izašla iz bolnice, radi na SFF-u: Ne prihvatam da je gotovo!

Vijesti 09. aug 202318:06 2 komentara
Facebook

Sedina Muhibić postala je poznata kao heroina koja je skoro tri godine provela u bolnici nakon što se tokom pandemije koronavirusa razboljela. Iz bolničkog kreveta uveseljavala je ljude, dizala moral i dijelila pozitivnu energiju sa svima okolo sebe u realnom i virtualnom svijetu. Nakon skoro tri godine, Sedina je napustila bolnicu na vlastitu odgovornost kako bi se vratila svom poslu na Sarajevo Film Festivalu. Poručuje: "Imam ogromnu želju za životom, ne prihvatam da je gotovo!"

Ovih dana Sedina Muhibić je na mrežama objavila: “Nemam više Endokarditis, sad imam Festivalitis”, a u Danu uživo objasnila je i zbog čega.

“Sretna sam što sam se vratila. Nisam nažalost još ozdravila i dalje imaju temperature. Zdravstveni status je takav da ne znamo šta se dešava. U Švicarskoj su mi rekli da je to posljedica Covida. Prije 15-ak dana sam mijenajla venski put i tada smo radili nalaze. I dalje imam bakterije u krvi, ne znamo zašto je to tako niti kako to riješiti. Ja sam u fazi da bojkotujem bolnicu, pod navodnim znacima. Ne mogu više biti u bolnici, izašla sam na vlastitu odgovornost. Dogovaram Italiju sa porodicom Džeko i Hankom Paldum, pomažu mi za taj odlazak. Vidjet ćemo. U kontaktu smo s jednom doktoricom s Balkana. čekamo da završi Sarajevo Film Festival jer ja to želim i da se vrate doktori s godišnjeg pa ćemo vidjeti, borba se nastavlja”, kazala je Muhibić za N1.

Četiri mjeseca je radila za SFF online, a odnedavno se vratila i u kancelariju. Ovo joj je 18. festival na kojem radi.

“Presretna sam što se vraćam. Imam ogromnu želju za životom. Želim nastaviti ono što sam prije radila – to je festival i skijanje. Ne mogu da zamislim da je to gotovo i ne prihvatam”, kazala je.

Na festivalu Baščaršijske noći Sedina je nastupila sa kraljicom sevdaha Hankom Paldum. Sedina je ispričala kako je došlo do ove saradnje.

“Kada sam imala upalu pluća doktori su mi rekli da pušem u rukavicu itd kako bih ih oporavila. Meni je to bilo dosadno i ja sam se trudila pjevati, a onda sam počela snimati. Išla sam u muzičku školu u osnovnoj i svirala gitaru pa mi nije strano, samo sam odabrala sport kroz život., U bolnici sam počela pjevati i moji svi su se iznenadili. Između ostalih, pjevala sam pjesmu Hanke Paldum. Kada je bila dodjela nagrada za LadiesIn i moja doktorica proglašena ženom godine, ja sam dobila priznanje za kraljicu godinu, a Hanka Pladum za životno djelo. Ona se tada obratila mojoj doktorici i počela raspitivati. Od tada smo počele komunicirati tako što je slala video poruke za mene preko moje doktorice i to me je radovalo. Sada se već družimo. Tako je došlo i do ponude za ovaj nastup”, kazala je Sedina.

U Danu uživo Sedina je ispričala i kako je počela njena priča u vezi Sarajevo Film Festivala. Počela je kao volonterka koja je radila na rampi, a danas je  asistent administrativnog direktora. Opširnije u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare