Šefika Umihanić, Damir Ovčina i Željana Zovko u Novom danu

Vijesti 27. jan 202115:18 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Vakcinacija u regionu traje. U BIH vakcine još uvijek nema. Prije nego stigne, postavljamo pitanje: Znamo li o imunizaciji sve što trebamo znati? Šta je sa pacijentima koji su prebolovali koronu? Kako će na vakcinu reaguju oni sa već razvijenim antitijelima? Šta je post covid simptom kod djece i kako dječija pluća reaguju na covid? Koje bolesti se mogu razviti nakon prebolovanog corona virusa? O svemu ovome govori dr. Šefika Umihanić iz UKC Tuzla.

O izbornom zakonu, reformi pravosuđa, novom visokom predstavniku u BIH, kompleksnoj migrantskoj krizi iz Brisela za Novi dan govori Željana Zovko, pzastupnica u Evropskom parlamentu.

Ambasada Velike Britanije i UNFPA razvili su servis (viber chatbot) na kojem možete dobiti sve informacije o tome kako prepoznati nasilje, kako se zaštiti, i kako dobiti pomoć i podršku. Servis funkcioniše lako. Ukucajte NASILJE u viber pretraživač i pratite instrukcije. O ovom servisu i rrodno zasnovanom nasilju u društvu za Novi dan govore John Kennedy Mosotij, predstavnik UNFPA za BiH, dr. Ruth Wiseman, zamjenica britanskog ambasadora u BiH.

Vlada HNK će ponuditi zdravstvenim radnicima povećanje plaća. Pozivaju na razgovore, ali samo jedan sindikat. Zdravtsveni radnici nepovjerljivi prema obećanjiima vlade, kažu ostaju u šatoru.

Genijalni roman Damira Ovčine “Kad sam bio hodža” dobio i svoju pjesmu, a uskoro će i album. U romanu Ovčina oživljava vrijeme koje se udaljava. Ne štedi ni čitaoce ni sebe. U prvi plan stavlja univerzalne vrijdnosti koje su postojale i postoje u Sarajevu. Pjesma “Snijeg” je pohvala prijateljstvu, književnosti i muzici. Nastala iz stotina poruka između Atlante i Šipa. Dva druga Jasmina Vesnića i Damira Ovčine.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 8 sati.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!