Selma Bajrami posvađala državni vrh BiH: Cvijanovićeva oštro o Konakoviću

Vijesti 24. jan 202416:19 1 komentar
F.Z./N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, reagovala je na izjave ministara vanjskih poslova u BiH Elmedina Konakovića, koji je danas komentarisao odnos Srbije prema BiH, u kontekstu zadržavanja folk pjevačice Selme Bajrami na aerodromu u Beogradu.

“Naziva ‘crnom rupom’ Srbiju, a ne naziva BiH koja je zabranjivala intelektualcima ulazak samo zato što su rekli istinu o BiH. Svaka bezbjednosna agencija može procijeniti kojem će pojedincu zabraniti ulazak. Nisam institucija koje procjenjuje takve stvari. Nadležni treba da odlučuju o takvim pitanjima. Pritom, osuđivati druge zbog zabrane, a vi radite to isto, nije u redu. Misle svi da će nabildati svoje političke mišiće kada se obruše na Republiku Srpsku i Srbiju”, rekla je Cvijanović za Srnu komentarišući navode Konakovića.

Ona je navela i da “na taj način pokazuju sebe kako su tobože jaki političari, ali mislim da je sve sasvim suportno, i da široka javnost to apsolutno prepoznaje”.

Podsjetimo, pjevačica iz Bosne i Hercegovine Selma Bajrami jučer je zadržana na aerodromu u Beogradu, a potom vraćena u BiH. Naknadno je potvrđeno da je pjevačici zabranjen ulaz u Srbiju, a nakon nastupa u Sarajevu na kojem je rukama pokazivala “dvoglavog orla”.

Ova odluka izazvala je mnogobrojne reakcije, a sve je na konferenciji za medije prokomentirao i ministar vanjskih poslova BiH.

“To što rade u Srbiji je crna rupa. Da li je Vulin taj koji može da donese ove odluke za bilo koga koji izrazi bilo kakav stav. Feđu Štukana su zadržali jer je rekao svoj stav. I mene mnogi kritiju, ali to ne znači da me treba sankcionisati. Sanksionisanje tih ljudi pokazuje da vlasti u Srbiji imaju tu tamnu stranu”, naveo je Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare