Selma Krifica: Život je prekratak da bismo imali komplekse, živimo svoje snove

Vijesti 01. okt 202213:07 2 komentara
F.Z./N1

Selmu Krificu na društvenim mrežama prati više od 500 hiljada ljudi. Svakodnevno nasmijava ljude i unosi radost u njihove domove, ali ovaj put je ispričala priču o svom životu. Život koji je isprepleten pozitivnim i negativnim stranama te životnim iskušenjima koji promijene čovjeka.

Nekako sam se u jednom momentu susrela sa maminom teškom dijagnozom, a u tom momentu sam i ja, dobila jednu bolest od koje sam ozdravila. Hvala Bogu to je riješeno, ali nikad nisam dopustila da psihički padnem. To nisam htjela da dozvolim. Stala sam i shvatila, teška je situacija meni se dešava i ja moram iz toga da izađem kao pobjednik. Nijednog momenta nisam htjela da sumnjam u sebe. Ti to možeš, ti ćeš pobijediti. Nećemo misliti o negativnim stvarima i hvala Bogu sve je otišlo u pozitivnom pravcu“, prisjeća se Selma Krifica.

Ipak i u takvim momentima joj nije manjkalo radosti, pa je nakon duge i teške operacije prvi put ustala da prohoda. Kada je doktor zaustavio, rekla mu je da bi voljela da odigra svoju koreografiju i tako nasmijala prisutne.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Život je prekratak da bi imali komplekse

Nekada nas bolesti i iskušenja nauče bitnim lekcijama i nauče da cijenimo ono, što možda prije toga nismo dovoljno cijenili.

“Čovjek dobije ta neka životna iskušenja koja mi svi imamo. Mene je tada, taj susret sa tom bolešću zaista podsjetio da treba živjeti punim plućima. Ja nemam vremena, život je prekratak da bi imali neke komplekse”, rekla je Selma.

Nakon toga opisuje gdje ona dobija inspiraciju i pozitivnu energiju za borbu protiv negativnih vijesti.

“Najviše baterije napunim u moru. Mislim da sam ja sirena, mislim da sam ona prava sirena. Ima me, ali sam sirena. Ja sam najsretnija kada sam u vodi, kada sam u moru. Plivam maratone, jer zaista volim da plivam, vjeruj mi da se nikad ne umorim. Ja bih mogla bez prestanka danima da plivam. To je moja snaga i moja energija”, kaže Krifica.

Otac kao inspiracija

“Moram da spomenem mog rahmetli oca, koji je bio veliki stručnjak u svom poslu. Radio je tada u vleikom gigantu KTK Visoko, imao je veliku platu i to sve. Odjednom je dao otkaz, pa ga pitaju svi zašto daješ otkaz. Rekao je: ‘Ne, ja sam ovdje zatvoren, ne mogu da živim svoj san'”, rekla je Krifica.

U životu često trčeći za novcem, izgubimo sebe. Zbog toga moramo čuvati sebe i svoje snove, gdje god pošli i šta god u životu radili.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare