Osuđen Selvedin Bulbul: Vrbovao djevojke u klubu “Orlando”, obećavao brzu zaradu

Vijesti 13. jul 202210:53 > 11:06 1 komentar
N1

Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Selvedina Bulbula i Selmu Delić za krivična djela nedozvoljena trgovina, navođenje na prostituciju i pranje novca, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osuđeni su na po dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Presudom im je oduzeto oko 100.000,00 KM nezakonito stečene imovinske koristi i dva automobila. Terete se da su od 2008. do 2018. godine u noćnom klubu “Orlando” organizirali pružanje seksualnih usluga za što su vrbovali veliki broj djevojaka kojima su obećavali „brzu i dobru zaradu“.

Djevojke koje su podvodili, seksualne usluge su pružale po cijeni od 150 do 200 maraka. Polovinu tog novca optuženi Bulbul i Delić zadržavali su za sebe.

U optužnici se navodi da su njih dvoje vrbovali pojedine ženske osobe u navedenom vremenskom periodu koristeći njihovo loše imovno stanje, da bi u ovom objektu kao i na drugim njima poznatim mjestima pružale seksualne usluge licima koji su dolazili u ovaj objekat i to u vidu ostvarivanja seksualnih odnosa sa njima za iznos od 150,00 do 200,00 KM, oralnog zadovoljavanja za iznos od 80,00 do 100,00 KM, diranja i maženja po intimnim dijelovima tijela za cijenu od oko 50,00 KM, od čega bi polovinu dobijenog novčanog iznosa Bulbul Selvedin njima davao, kao i „dnevnicu“ u visini od 20,00 do 50,00 KM, a ostatak zadržavao za sebe i Delić Selmu kojoj je ovu zaradu, kao i zaradu od novca stečenog nedozvoljenom trgovinom predavao u vidu „dnevnica“, pokrića svih troškova života, kao i drugih davanja, te uz zajednički dogovor da će joj kupiti stan držao dio ovako stečenog novca u svom stanu, ostvarivši na ovaj način imovinsku korist u većem tačno neutvrđenom novčanom iznosu. Kompletnu optužnicu pročitajte ovdje.

U odnosu na optužene Arnelu Ožegović, Ehlimanu Čehajić i Lamiju Avdić glavni pretres je u toku, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Potvrđena optužnica protiv Selvedina Bulbula i drugih

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare