Semir Efendić ekskluzivno o slučaju Šehović u Danu uživo

Vijesti 06. jul 202211:24 > 12:05 0 komentara
N1

Ne propustite ni današnje izdanje "Dana uživo" od 16 sati.

Širom Bosne i Hercegovine danas su najavljeni protesti građana zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, goriva i raznih usluga. Građani poručuju da je ovo tek početak. U “Danu uživo” izvještavamo sa protesta u Sarajevu i Banja Luci. Sa nama je i aktivistkinja Azra Zornić.

Pratimo i današnje sastanke lidera vladajuće koalicije u Bosni i Hercegovini, Dragana Čovića iz HDZ-a, Milorada Dodika iz SNSD-a i Bakira Izetbegovića iz SDA sa komesarom za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi-jemn u Briselu.

Uživo smo i na sjednici NSRS-a koja raspravlja o povećanju plata državnim službenicima. Naš gost iz Banja Luke je i poslanik Nebojša Vukanović.

Ekskluzivno za “Dan uživo” predsjednik stranke za BiH Semir Efendić pojašnjava sve oko kandidature Nermina Šehovića za člana Predsjedništva BiH, koju je sam Šehović negirao, a nakon što je stranka kandidaturu objavila.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić potpisao je ugovore sa tri javne i četiri privatne zdravstvene ustanove koje će vršiti preventivne preglede u okviru pilot projekta „Rano otkrivanje raka dojke, grlića maternice i kolorektalnog Ca“ u zdravstvenom sistemu KS. O pregledima, ali i epidemiološkoj situaciji, razgovaramo sa ministrom Vranićem.

Bivši komandant američke armije za Evropu Ben Hodges u intervjuu za Dan uživo analizira samit NATO-a u Madridu, imenovanje novog Vrhovnog zapovjednika NATO-a koji ga je naslijedio na poziciji komandanta američke armije za Evropu, pridruživanje FInske i Švedske, moguću rusku destabilizaciju Bosne i Hercegovine i regiona te analizira gdje se nalazi rat u Ukrajini skoro pet mjeseci od njegovog početka.

Sa vama je Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!