Šemsudin Mehmedović, Kenan Magoda, Lamija Grebo i Haris Kafedžić gosti Dana uživo

Vijesti 15. aug 202412:42 0 komentara
N1

U izdanju emisije Dan uživo za četvrtak gledajte:

U Danu uživo za četvrtak, 15. august donosimo posljednje informacije sa požarišta u Kotor Varoši gdje nekoliko dana godi deponija otpada. Informišemo vas sa protesta radnika NUB-a BiH, koji nisu dobili platu već pet mjeseci, dok političari kupuju službena vozila, mobitele…Pratimo i posljednje pripreme za sutrašnji početak najveće filmske smotre u Jugoistočnoj Evropi – Sarajevo Film Festivala.

I dok su parlamentarci na kolektivnom godišnjem odmoru, prije odlaska na odmor ostavili su brojna neriješena pitanja. Građani su ostali bez sredstava iz Plana reformi, a cijene energenata i osnovnih životnih namirnica rastu. Zato su se pobrinuli da sebi nabave nova službena vozila. O učinkovitosti i radu Parlamenta BiH, o verbalnom obračunu sa Aleksandrom Vulinom, ali i nekim drugim temama za Dan uživo govori Šemsudin Mehmedović, zastupnik stranke Naprijed u Parlamentu BiH.

Brojni segmenti društva u BiH zahtijevaju sistemska rješenja, među kojima su kultura i sport. Tako su danas na ulici svoja prava tražili radnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, a ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, iako nije nadležno, ponudilo je kratkoročno rješenje. O ovome, ali i o tome u kojoj su fazi projekti davno započeti u ovom resoru, a koji su važni za Kanton Sarajevo, u Danu uživo govori Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

U komentaru aktuelnosti danas sa nama novinarka BIRN-a Lamija Grebo. Govorimo i o filmu Samir Mehić Bowie – Pisma iz Srebrenice, a koji će biti premijerno prikazan na SFF-u u okviru dva programa – “Suočavanje s prošlošću” i “BH Film”, čija je autorica upravo Lamija Grebo.

Od 17. do 24. augusta bit će održan međunarodni teniski turnir iz evropskog teniskog kalednara “Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2024. Memorijal Namik Terzimehić – Juan Antonio Samaranch – Juan Maria Tintore. Učestvuju teniseri i teniserke iz 29 zemalja svijeta, a o značaju ovog takmičenja za Saarajevo, BiH kao i za razvoj teniskog sporta u današnjoj emisiji govori Haris Kafedžić, predsjednik TK “Tenis Pro Sarajevo” koji je organizator ovog turnira.

U Danu uživo s vama Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!