Šest godina od nestanka Davida Dragičevića i izostanka odgovora na ključno pitanje

Vijesti 18. mar 202413:30 0 komentara
N1

Danas se navršava tačno šest godina od kada je nestao David Dragičević, banjalučki 21-godišnji student. Nesrećni mladić nestao je u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine nakon što se udaljio iz porodične kuće prema centru grada. Njegovo tijelo, nakon višednevne potrage, pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel, šest dana nakon nestanka.

Povodom ove godišnjice Davidov otac Davor obratio se medijima ispred Palate predsjednika Republike Srpske, a prilikom konferencije za medije, odnosno pokušaja da ispred ulaza u Palatu pokaže transparent sa natpisom “Ko je ubio Davida” policijski službenici MUP-a Republike Srpske Dragičevića su zamolili da se udalji.

N1

“David Dragičević je 18.3. u centru grada Banjaluke otet službenim vozilom zločinačkog MUP-a Republike Srpske, marke Dacia Duster T084-E-085, pozivam sve medije molim vas postavite pitanje MUP-u Republike Srpske, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gdje je vozilo ovih registarskih oznaka, čiji DNK je pronađen u tom vozilu, ko su pripadnici koji su vozili to vozilo”, rekao je Dragičević.

Dragičević je istakao da za šest godina nije dobio ništa osim zastare predmeta.

“26.3 predmet protiv krim tehničara ide u zastaru, samim tim idu ove institucije u zastaru pravno”, rekao je on ističući da građani treba da se zabrinu u kakvom entitetu žive i kakvom pravosuđu treba da se obraćaju.

Ključne odgovore na pitanja nakon kojih bi bilo poznato i koji je razlog ubistva i ko je i po čijem nalogu ubistvo izvršio nije dalo ni Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pred kojim se vodi predmet za ubistvo banjalučkog mladića već gotovo tri godine.

N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!