Sifet Podžić, Edo Čelebić, Belmin Zukan i Damir Džumhur gosti Novog dana

Vijesti 30. nov 202212:36 0 komentara
N1

Evo šta vas očekuje u izdanju emisije Novi dan za srijedu:

Sutra se obilježava Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 17. godišnjica formiranja jedinstvenih Oružanih snaga BiH. Gost Novog dana je Sifet Podžić – ministar odbrane BiH.

Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Unija osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u FBiH organizuje skup ispred Vlade FBiH. Šta je povod za ovaj skup? Da li je zaista minut do 12 za osobe sa invaliditetom? Zašto su osobe sa invaliditetom u položaju građana drugog reda i kako je ugrožen opstanak ove populacije. Gost Novog dana je Edo Čelebić – član Unije osoba i organizacije osoba sa invaliditetom u Federaciji BiH.

Belmin Zukan je rođen 1995. godine u Zenici. Bachelor prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, dobitnik Srebrne značke Univerziteta u Sarajevu. Bio je jedan od najaktivnijih vijećnika u Gradskom vijeću Visoko. Ove godine biće zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH. O fokusu rada, mladima u politici, pravu, razgovaramo danas.

Obavljen je žrijeb kvalifikacija za Svjetsku grupu Davis Cupa. Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će igrati protiv 9. nosioca, reprezentacije Švedske koja će biti domaćin ovog duela. O susretima u okviru Davis Cupa, kvalifikacijama za Australian Open, trenutnoj formi za Novi dan govori teniser Damir Džumhur.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!