Sin Amre Kahrimanović: Srce mi je slomljeno, boriću se i za Nizamu

Vijesti 16. feb 202410:26 0 komentara
N1

Na vanrednoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u četvrtak nije bilo ostavki nakon što je policajac na brutalan način ubio Amru Kahrimanović. Njena porodica u petak, gostujući u programu N1, poručuje da od zahtjeva neće odustati. Još jednom su pozvali građane na mirnu šetnju u Tuzlu u subotu.

“Jučer ste mogli da vidite ništavilo Skupštine Tuzlanskog kantona. Oni su u roku od sat vremena izašli sa informacijom da je moja sestra bila u nekoj vezi sa ubicom. Oni saniraju svoju štetu. Njih ne interesuje ni Amra, ni porodica, ni Tuzlanski kanton. Oni su bestidni. Ovo nije politička borba, cilj nam je doći do pravde. Molim sve dobre ljude u MUP-u da izađu sa informacijama i da se ne boje”, naveo je Amrin brat, Nedžad Kahrimanović.

Prisjeća se – njegova sestra Amra bila je vrijedna žena koja je, uz brigu o djetetu, radila po 16 sati dnevno.

“Bestidna vlada je jučer hodala sa rukama u džepovima i cerekala se. Je li znate da je moju sestru ubila država. Ubijena je državnim pištoljem. Nije je ubio kriminalac”, ponovio je Nedžad.

Nežad i Amrin sin Damir pozvali su su sve građane Tuzle i Bosne i Hercegovine na mirnu šetnju u subotu u 12 sati.

“Neka svi građani Tuzle ponesu transparente. Vlada TK ne pokazuje empatiju. Šta je teško u tome da se kaže ‘iz moralnih razloga podnosim ostavku’, u pitanju je ljudski život”, upitao je Kahrimanović.

Amrin sin naglašava da mu je jako teško i bolno nastaviti govoriti o ovoj temi.

“Ja nisam dobro. Ja patim. Ne mogu svoju majku u miru da oplačem. Ja ne spavam od te kobne noći, na tabletama sam. Srce mi je slomljeno. On mi je uništio porodicu i moje snove. Smatram da treba da dobije maksimalnu zatvorsku kaznu. Istrajat ćemo u ovoj borbi – ja radim ovo samo zbog svoje majke. Ja ovu snagu i dostojanstvo imam samo zbog nje. Borićemo se i za Nizamu, i za sve žrtve”, poručio je Amrin sin Damir.

Njena porodica je dodala kako im za svo ovo vrijeme nije ponuđena niti pravna, niti psihološka pomoć od bilo kojeg dijela sistema.

“Ubili su, bez ikakvog razloga, ženu koja je radila po 16 sati dnevno. 17 metaka ispalili su u moju sestru, a njih to ne interesuje”, ponovio je Kahrimanović.

Opširnije u gostovanju ispod.

Podsjetimo, zbog brutalnog ubistva Amre Kahrimanović priveden je uposlenik MUP-a Tuzlanskog kantona, a istragu je preuzela Federalna uprava policije. Građani su se već jednom okupili na protestu, tražeći, između ostalog, i smjenu odgovornih – s obzirom da je Amra ubijena iz službenog pištolja, iako je osumnjičeni tada bio na godišnjem odmoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!