Sindikalci osudili napad na radnika: Nešković slabo plaća radnike i krši pravila

Vijesti 17. aug 202214:32 > 14:39 0 komentara
Youtube

Napad na radnika pumpe „Nešković“ u Bijeljini za svaku je osudu, a nasilnika obavezno treba prijaviti, makar prekršajno da odgovora.

To poručuje predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Goran Savanović, koji naglašava da je riječ o bahatom ponašanju poslodavca koji se neljudski ponio prema svom zaposlenom.

“Ovo ne samo da je nemoralno i neljudski, nego podrazumijeva krivičnu, u najmanju ruku prekršajnu odgovornost. Protiv takvog poslodavca radnik obavezno treba da podnese prijavu. I ne treba da se plaši, jer sigurno je da on neće ostati u toj firmi” kaže Savanović.

Riječ je, naglašava Savanović, o poslodavcu koji, inače, kotira kao loš, koji slabo plaća radnike i zabranjuje sindikat.

“O njemu, zaista, ne možemo ništa pozitivno da kažemo, osim da postavimo pitanje u kojem pravcu će se razvijati ova firma, s obzirom na to na svakom ćošku otvaraju pumpe, a da se radnici žele na sva usta” ističe Savanović.

Podsjetimo, na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca RS” objavljen je video snimak na kojem se vidi napad na radnika na benzinskoj pumpi “Nešković” u Bijeljini, na kojem ga muškarac prvo gađa čašom, a potom na izlazu tjera da skine radnu majicu. U objavi je navedeno da se radi o napadu vlasnika lanca “Nešković” bezinskih pumpi Dragana Neškovića na jednog radnika.

Od Dragana Neškovića još nema komentara piše Srpskainfo.

Radnik kojeg je Nešković zlostavljao isrpičao je šta se dešavalo, ispovijest pročitajte ovdje. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!