Sindikat osudio odnos prema osoblju i djeci iz ‘Mjedenice’, uputili zahtjev ministarstvu

Vijesti 13. aug 202415:35 0 komentara
N1

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo oglasio se danas povodom informacije o zatvaranju internata i radionica u JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece 'Mjedenica', osudivši odnos prema radnicima i djeci u 'Mjedenici' uz zahtjev ministarstvu da odmah izda saglasnost za rad internata i radionica u školskoj 2024./2025. godini.

Tražimo da predstavnici Sindikata budu uključeni u kreiranje dokumenata koji podrazumijevaju promjene koje se najavljuju kao sistemska rješenja, a pogotovo kada je u pitanju interresorna saradnja. Sindikat je nadležan da štiti prava radnika i učinit će sve neophodno da radnici JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ‘Mjedenica’ Sarajevo ne ostanu bez posla. U narednom periodu će biti obznanjene aktivnosti Sindikata po pitanju situacije u navedenoj ustanovi“, poručili su iz sindikata.

Sindikat je izrazio punu podršku radnicima, roditeljima i njihovoj djeci, a posebno školskom odboru i direktorici JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ‘Mjedenica’ Sarajevo, koji su u nezavidnoj situaciji, posebno u zadnjih pola godine.

Podsjećamo, prethodno se o informaciji oglasilo i Ministarstvo odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo, a reagirali su predstavnici roditelja i osobe iz struke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!