Sindikat policajaca nakon priznanja Trifkovića o ubistvu njihovih kolega: Sramotno!

Vijesti 28. maj 202416:11 0 komentara
N1

Marko Trifković je sporazumno priznao krivicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića krajem oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje.

Tim povodom reagirao je  i Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

“Sramno i sramotno! Samo to mogu da izjavim, kada je u pitanju prijedlog sporazuma o nagodbi na koji je pristalo postupajuće tužilaštvo sa, kako sam u naslovu rekao, saučesnikom krvoločnog ubice.

Međutim, ukoliko je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo na ovaj način privolilo Trifkovića da dodatno svjedoči protiv direktnih ubica policajaca, onda, ostavljam tužilaštvu na volju da u ovom mukotrpnom šestogodišnjem predmetu donese i ovakav sporazum.

Iskreno se nadam da će ubrzo i doći do okončanja ovog maratonskog procesa u kojem će krvoločne ubice biti presuđeni srazmjerno u skladu sa djelom koje su počinili, što opet ne sumnjam da će nadležni Sud odlučiti prilikom odmjeravanja i izricanja kazne”, navodi se u saopćenju Viktora Ćatića, predsjednika Sindikata.

Potom je dodao:

“Moram da istaknem da je posao policajca jako stresan i da su policajci svakodnevno izloženi riziku, što od kriminalaca, to i od raznoraznih zlonamjernih osoba koji su se ogriješili o bilo koji provedbeni propis kojim instrumentuje policija. Ne mislim samo na krivična djela, nego i na prekršaje. Motivi su razni, a u konačnici imamo da su nam policajci oboljeli, da ih ubijaju, ali i da ne dočekaju zasluženu penziju jer obolijevaju i umiru faktički na službi.

Samo u prošlom mjesecu u MUP-u Kantona Sarajevo su preminula dvojica naših kolega u četrdesetim godinama života. Mislim da to govori u kakvim uslovima rade policajci”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!