Nakon hapšenja: Pop organizovao protest u Srebrenici, došao i načelnik

Vijesti 08. jan 202407:10 0 komentara
N1

U Srebrenici je sinoć održan protest građana na poziv srebreničkog sveštenika i to nakon što su u Srebrenici uhapšena dvojica muškaraca zbog postoјanja osnova sumnje da su počinila krivično dјelo izazivanje opće opasnosti jer je Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS-a pucano dok je ona prolazila kroz Potočare.

Kako je navedeno na društvenim mražama organizator okupljanja je tamošnji sveštenik Aleksandar Mlađenović koji je kazao da su uhapšeni Goran Aleksić i Nikola Grujičić.

“Došli smo da uložimo jedan javni protest da kažemo da želimo u miru i slobodi slavimo naše praznike. Niko nikoga nije dirao. Svi sa svojim komšijama proslavljaju ovaj najradosniji srpski praznik”, rekao je Mlađenović.

Na okupljanju se pojavio i tamošnji načelnik Mladen Grujičić.

“Mi nismo došli da napadamo policiju već da izrazimo nezadovoljstvo dvostrukom aršinima tužioca koji osudi srbe kao da samo ovdje Srbi postoje”, naveo je on.

Podsjećamo, na snimcima videonadzora sa jedne od kuća uhvaćen je trenutak prolaska kolone vozila okićenih zastavama RS-a i Srbije, kao i trenutak pucnja iz plavog kombija.

Ranije su zabilježene provokacije i u Vlasenici.

U Srebrenici uhapšene dvije osobe zbog pucnjave prilikom prolaska kolone kroz Potočare

Zabilježene su brojne reakcije pa i zamjenice državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duške Jurišić.

Duška Jurišić: Ne u moje ime

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!