Šišić, Pavlović i Kučuk gosti Novog dana

Vijesti 22. apr 202215:34 0 komentara
N1

Približava se drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj na kojem će se, procjene su, voditi borba za budućnost EU. Kandidatkinja krajnje desnice, Marin Le Pen, insistira da nema tajnu agendu „Fregzita", Macron poručuje "Ovo je referendum o Evropi". Uživo smo u Parizu. Izvještava Boris Bobić.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić za klevetu tužio portal Inforadar i njegovog glavnog i odgovornog urednika Almedina Šišića. Ovaj portal je u julu 2020. godine objavio članak u kojem je navedeno da je Mirzi Hukeljiću, državnom tužiocu koji vodi parnicu u predmetu “Respiratori”, ponuđeno dva miliona KM kako bi iz optužnice izostavio federalnog premijera. Iz Banja Luke za Novi dan govori kolega Šišić.

Pravoslavni hrišćani u nedjelju obilježavaju Vaskrs po Julijanskom kalendaru – najveći hrišćanski praznik, koji je ustanovljen u spomen na vaskrsenje Isusa Hrista. O simbolici i vrijednostima Vaskrsa za “Novi dan” će govoriti iguman Danilo Pavlović iz Manastira Žitomislići.

Indijci najviše čitaju, stanovnici Islanda su poznati po svojoj strasti za čitanje i knjigama kao omiljenom poklonu. Kod njih knjižare rado do 10 naveče. A u Norveškoj ima selo, Mundal se zove, koje ima više knjiga nego stanovnika. Kakav je odnos bosanaca i hercegovaca prema pisanoj riječi govorimo na Svjetski dan knjiga!

U studiju Novog dana je i trosutruka državna prvakinja Bosne i Hercegovine u kickboxu dvanaestogodišnja Iman Drugović. Iman je započela pripremama za Svjetski kup koji se održava u junu u Mađarskoj. Kako teku pripreme, šta sve treba da se ode na jedan Svjetski kup…uskoro u ND!

U Livnu će danas biti održana svečana sjednica gradskog vijeća, nakon čega će biti upriličeno polaganje vijenaca na Spomeniku poginulim za slobodu hrvatskog naroda. Uoči obilježavanja, livanjski ogranak Hrvatske republikanske stranke poručio je da neće dopustiti obraćanje lidera HDZ-a Dragana Čovića na svečanoj sjednici. Sve prati naša Đenana Kaminić Puce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!