Situacija na putevima u BiH i dalje vrlo ozbiljna, mnoge oblasti su i dalje pogođene poplavama, klizištima i odronima

Vijesti 05. okt 202415:06 0 komentara
F.Z./N1

Nakon obilnih kiša i nastalih šteta, situacija je i dalje vrlo ozbiljna. Zbrajanje šteta zahtjeva vrijeme i resurse, a mnoge oblasti su i dalje pogođene poplavama, klizištima i odronima, što dodatno otežava pristup i sanaciju, saopštio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Obustave saobraćaja, kao i izmjene u saobraćanju, postale su uobičajene, a vozači se savjetuju da prate naše informacije i izbjegavaju rizična područja.

U ovakvim situacijama važno je ostati oprezan i pratiti uputstva ovlaštenih lica.

Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj.

Na dionici od Konjica-prema Jablanici trenutno mogu saobraćati putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Sinoć od 19:30 sati osposobljeno je saobraćanje jednom trakom na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor.

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen saobraćaj za vozila preko 7,5 tona do daljnjeg (alternativni pravci su u funkciji).

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila. (otežano).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!