Situacija u Kiseljaku puno bolja: “Radimo na sanaciji šteta”

Vijesti 08. okt 202409:50 > 12:31 0 komentara
N1 BiH

Načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak ocijenio je je jutros u programu N1 da je situacija nakon katastrofalnih poplava, danas mnogo bolja.

Naime, Mišurić-Ramljak je u razgovoru za N1 kazao kakva je trenutna situacija na terenu i šta se može očekivati u narednom periodu.

“Situacija u Kiseljaku je dobro. Bujica je napravila problem ljudima. Ovo je peti dan nakon poplava. Jučer možemo reći da smo isprali mulj, pomogli sugrađanima koji su bili potopljeni. Donji spratovi kuća su trenutno neupotrrebljivi za život. Danas ćemo dotjerati ono što nismo uspjeli. Neopterećujemo građane da dolaze u opštinu, to naše službe prave sve što se tiče dokumentacije. Sutra ide popis za štetu. Do 150 prijava će biti za porodične kuće. Proračun Općine Kiseljak ne može podnijeti te razmjere šteta. To ćemo znati u narednom periodu kolike su štete”, kazao je načelnik Općine Kiseljak.

Potom je dodao:

“Štab civilne zaštite od petka ujutru ima sastanke po dva puta dnevno. Ostalo je još posla da uradimo. Moramo uraditi dezinfekciju grada, obići svaku kuću. Nedostaje nam isušivača vlage. Pozorno pratimo situaciju. Protiv bujičnih poplava nema puno preventive”. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!