Sjednica banjalučke skupštine ponovo kasni, u hodniku zgrade ponovo roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, traže isplate

Vijesti 11. jan 202410:48 0 komentara
N1

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka koja je bila zakazana za devet časova još nije počela.

Razlog je sto je materijal dostavljen kasno kabinetu predsjednika Skupštine.

U Gradskoj upravi su se jutros ponovo okupili nezadovoljani roditelji, ali i predsjednici nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica. Traže isplate naknada za 2023.godinu, kao i isplate invalidnina.
Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka trebala bi biti održana danas, a pred banjalučkim odbornicima trebala bi se naći jedna jedina tačka koja se odnosi na realokaciju budžetskih sredstava, kako bi se isplatile obaveze.

No, prema svemu sudeći to se neće desiti.

Danas bi trebalo da bude održan i kolegijum kako bi se zakazala redovna sjednica Skupštine grada Banjaluke na kojoj bi se prema riječima gradskog menadžera trebala naći i studija o javnom prevozu. Podsjećamo i da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao da je upitan javni prevoz u budućem periodu zbog kašnjenja subvencija.

Novembarske naknade za tuđu njegu i pomoć puštene su u petak na račune roditelja i staratelja djece sa poteškoćama u razvoju, kao i za lične invalidnine djeteta, dok prevoznici i dalje nisu dobili svoja sredstva, a radnici Gradske uprave još nisu dobili decembarske plate.

U petak im je isplaćen regres.

O svemu je za N1 govorio Milko Grmuša iz PDP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!