Skandalozan naslov srbijanskog tabloida o Lani Pudar i njenom ocu

Vijesti 18. avg 202212:13 > 19. avg 2022 14:2241 komentara
Izvor: Lana Pudar

Srbijanski tabloidi nakon velikog uspjeha naše plivačice Lane Pudar nisu propustili priliku da u svojim naslovima naglase da naša mlada zvijezda "nije htjela Srbiju".

Kurir, tabloid koji je svojim naslovima mnogo puta do sada šokirao javnost u BiH, tako je naveo da joj je otac pravolsavac iz Hercegovine.

Kurir

Regionalni mediji, koji drže to novinarskih postulata u superlativima su pisali o našoj mladoj plivačici, no očito je da postoje i oni koje je očito Lanin uspjeh pod zastavom BiH razočarao.

Kurir je citirao i izjavu Laninog oca. “Lana pliva za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porekla i zemlju koju nosi u srcu”, u toj je izjavi otac Velibor vrlo jednostavno pojasnio Lanin prirodni izbor.

Mnogi sportisti, kao i njihovi roditelji u BiH, ne razmišljaju na isti način. Mnogi su se zbog različitih motiva odlučili nastupati pod zastavama susjednih zemalja. Kako god odlučili, jedno je sigurno, količinu ljubavi koju su Bosanci i Hercegovci spremni podariti svojim sportskim herojima nikada i nigdje neće doživjeti. Lana je odličan primjer.

Komentari

Vaš komentar