Skočibušić ima apel za roditelje zbog epidemije morbila: Dovedite djecu u cijepne centre da bi se zaštitili od masovnih zaraznih bolesti

Vijesti 26. jan 202410:37 0 komentara
Morbili

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine oglasili su se povodom porasta broja osoba zaraženih morbilima.

Direktor Zavoda Siniša Skočibušić poručio je kako pomno prate epidemijsko izbijanje morbila.

“I dalje smo usmjereni na to kako prevenirati dalje širenje s obzirom da sada imamo u dvije velike urbane sredine pojavu morbila. Nadamo se da će, prije svega, zajedničkom aktivnošću svih zdravstvenih radnika, kako nas iz Federalnog zavoda, tako i iz nadležnih kantonalnih zavoda, ali prije svega pedijatara u cijepnim centrima, odnosno na odjelima pedijatrije u domovima zdravlja, uspjeti zajedničkom akcijom ograničiti ovu infekciju”, naveo je Skočibušić u video-poruci.

Imajući u vidu epidemije koje su se dogodile 2019. godine i one prije toga, te znajući sve posljedice koje mogu nastati zbog njih, Skočibušić poziva sve roditelje da dovedu svoju djecu u cijepne centre kako bi se zaštitili od masovnih zaraznih bolesti.

Naglasio je da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH i svi njegovi radnici pružaju kontinuiranu podršku u osiguranju dovoljne količine kvalitetno čuvanog i dostupnog cjepiva iz redovitog cijepnog programa.

Dodao je kako su u mogućnosti odgovoriti na ove izazove.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!