Školarci u Brčkom prodavali hranu, sav prihod će biti doniran za poplavljena područja

Vijesti 16. okt 202416:48 1 komentar
Vladimir Matijević/Fena

Učenici Sedme osnovne škole u Gornjem Rahiću kod Brčkog danas su organizovali humanitarnu akciju povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, u sklopu koje su prodavali prehrambene proizvode i prikupili 1.528 KM koje će donirati građanima u Jablanici, Konjicu i drugim mjestima koja su nedavno pogođena poplavama.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana hrane, koji se svake godine obilježava 16. oktobra, jeste podizanje svijesti o globalnoj borbi protiv gladi i neuhranjenosti. Ovaj dan također promoviše važnost održivih prehrambenih sistema i jačanje napora u borbi protiv siromaštva i nejednakosti.

Direktorica Sedme osnovne škole Selmina Bošnjaković kaže da je prikupljeni novac i humanitarna akcija prilika da učenici nauče više o značaju hrane i solidarnosti u zajednici.

– Važno je da na ovaj način jačamo socijalno-emocionalne vještine i da učenici nauče više o značaju hrane i solidarnosti u zajednici – rekla je Bošnjaković.

Humanitarna akcija se nastavlja sutra u centru Gornjeg Rahića te su učenici Sedme osnovne škole pozvali građene Distrikta da ih podrže u njihovoj dobroj namjeri i tako se solidarišu s građanima Jablanice, Konjica i drugih mjesta u BiH koja su pogođena poplavama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare