Školskim dvorištima odzvanja graja: Prvačići podijelili svoja očekivanja i želje, ali i zapjevali (VIDEO)

U Kantonu Sarajevo danas je prvi dan škole. Posebna je ovo emocija za roditelje, ali i djecu koja prvi put sjedaju u školske klupe. Ispred škole graja, osmijesi, ali i suze radosnice roditelja. Prvačići su stali pred kameru N1 i otkeili šta očekuju od škole, čemu se raduju, a neki su nam i zapjevali pjesmice.

Kod roditelja emocije su pomiješane. Novaje ovo izazovna faza u životu njih i djece.

Nema drastične pripreme, vidjet ćemo kako ide. Nadam se da neće biti baš nikakvih problema. Dijete će dobiti udžbenike od škole, na nama je da kupimo sveske i pernice, ne očekujem prevelike troškove”, rekao je ponosni otac.

Jedna majka je plakala od sreće, a na ispraćaj njenog prvačića su stigli i dedo i nana iz Konjica.

“Roditelji su borci u današnje vrijeme. Nije lako opremiti školarce, nekako nam vrate to sve kroz dobro učenje”, kazala je emotivna majka.

N1

Učiteljica Mersiha ove godine je preuzela učenike prvog razreda.

“Za njih je ovo jako bitan dan jer ovim prvim školskim danom počinje novo razdoblje u njihovom životu i drago mi je da budem dio te priče. Jasno je da učenici i roditelji ulaze s malom dozom straha jer imaju očekivanja i mi nikada ne znamo da li će naša očekivanja biti ispunjena i u kojoj mjeri. Da bi taj period njihove socijalizacije i adaptacije bio uspješan, jako je važno da se ostvari jako dobra komunikacija na relaciji učenik, roditelj i nastavnik i da partnerstvo i saradnja između roditelja i škole uvijek bude na zavidnom nivou”, kazala je.

Redakcija N1 želi prvačićima, ali i svim školarcima sretnu školsku godinu i puno uspjeha.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!