Zastupnik u Skupštini KS: “Pustite savjesne građane, dajte smjernice idiotima”

Vijesti 30. maj 202311:27 0 komentara
F.Z. / N1

U Sarajevu se danas održava sjednica Skupštine Kantona Sarajevu. Na samom početku sjednice minutom ćutanja je odata počast tragično stradaloj Azri Spahić.

Podsjetimo,  mlada doktorica Azra Spahić stradala je, a njene dvije prijateljice teško su povrijeđene nakon što ih je bez vozačke dozvole, znatno većom brzinom od dozvoljene i bez vozačke dozvole autom udario Armin Berberović.

Potom, zastupnici su glasali za dnevni red koji je usvojen bez glasova protiv i suzdržanih.

F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z./ N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1

Zastupnici su postavljali poslanička pitanja i inicijativa, koja su se, uglavnom, odnosila na stradalu doktoricu. Između ostalog, zastupnica DF-a u Skupštini KS, Vedrana Vujović, uputila je inicijativu za donošenje mjera koje će da podignu nivo bezbjednosti u KS na viši nivo, pri tome postavljajući pitanje:

“Budući da je pojačan broj presretača, koliko tako opremljenih vozila ima?”, pitala je Vujović.

Damir Marjanović ispred Porketa Za nove generacije je uputio inicijativu da pooštre kaznene mjere koje se odnose na učenike u saobraćaju.

“Jasno ćemo se osvrnuti na kaznene mjere. Insistirat ćemo da se u prekršajnim mjerama uvrsti društveno korisni rad”, kazao je Marjanović.

Posebno je zanimljivo poslaničko pitanje Jasmina Šaljića (S BiH), koji je spočitao Vladi mjere koje su donijeli na prošloj, vanrednoj sjednici.

“Ovo je bilo klasično ubistvo mlade doktorice. Zašto su izašli u javnost sa mjerama koje pogađaju populaciju 99 odsto čestitih, savjesnih vozača? Savjesan vozač će poštovati i ograničenje od 20. Vi morate dati smjernice za 100 kretena, idiota koji nas terorišu! Nema ih više od 100 u Sarajevu.”, rekao je Šaljić.

Bitno je napomenuti da zastupnici su nosili bijele trake i tom prilokom odali počast i Bošnjacima koji su ubijeni u Prijedoru. Tako]er, sutra je godisnjica Segmedini Srni, nekadašnjoj zastupnici SDP-a u Skupštini KS. Na mjestu gdje je sjedila zastupnici su postavili cvijeće te minutom ćutanja odali počast.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!