Sladić osim što je dobar meteorolog, odličan je student: Osvojio jaku stipendiju

Vijesti 24. jun 202221:46 4 komentara
Nedim Sladić (Nova BH)

Nedim Sladić, meteorolog Nove BH javnosti je saopćio da je izabran među desetinama hiljada kandidata za jednu od najprestižnijih stipendija na svijetu - Chevening stipendiju koju dodjeljuje Vlada Velike Britanije.

Sladić je napisao da je u oktobru 2019. godine aplicirao za prestižnu Chevening stipendiju i da je 07.08.2020. dobio odbijenicu. Potom je Sladić kako navodi se maksimalno posvetio obrazovanju i stjecanju novih znanja i vještina. Potom, Sladić navodi da 2021. godine odlučuje da preskoči apliciranje i mijenja posao i postaje dio Nove BH koja, kako kaže, mu je širom otvorila vrata i dala niz prilika za afirmisanje i profilisanje.  U jesen 2021. optimistično i čvrsto Sladić odlučuje za novu aplikaciju.

Od Readinga nakon pet sedmica krajem decembra 2021. dobija uslovnu ponudu. Potom 10.02.2022. Sladić dobija email da je prošao u uži krug. Na kraju,  24.06.2022. koji je za Sladića dan koji je zapisan zlatnim slovima,  dobija infomaciju da je izabran među desetinama hiljada kandidata za jednu od najprestižnijih stipendija na svijetu – Chevening stipendiju koju dodjeljuje Vlada Velike Britanije, a koju svake godine dobijaju učesnici iz oko 160 zemalja svijeta i koju u prosjeku svega oko 3-5 % aplikanata uspije dobiti.

Sada će Sladić predati papire, aplicirati za vizu kako bi od septembra mjeseca u Readingu, godinu dana imati priliku da uči od raznih IPCC eksperata i nevjerovatnih umova moderne meteorologije i klimatologije.

“Ova stipendija je zapravo bila preduslov i uvertira koja se zove upis Master studija u oblasti Primjenjena meteorologija i klimatologija sa menadžmentom na Univerzitetu u Readingu, koji je rangiran među 200 najboljih univerziteta svijeta, a koji je prema Šangajskoj ljestvici 5. u svijetu i 1. u Europi za oblast meteorologije i klimatologije”, napisao je Sladić.

N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare