Slavica Injac oslobođena optužbi za slučaj “Bobar Banka” (VIDEO)

N1

Bivša direktorica Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavica Injac oslobođena je danas optužbi za nesavjestan rad u službi u slučaju propadanja Bobar Banke.

Injac je u izjavi medijima kazala “da je očekivala ovakvu presudu šest godina”. Zahvalila se svom advokatu Vladi Adamoviću dodavši: “Najteže je braniti one koji nisu krivi”.

Injac i još 16 osoba su optužene za organizovani kriminal i zloupotrebe službenog položaja. Stavljeno im je na teret  da su djelovali kao zločinačka organizovana grupa od 10. jula 2009. do 27. novembra 2014. godine, a koja je finansijskim kriminalom i raznim zloupotrebama načinila štetu od 122,5 miliona KM i dovela do propasti Bobar banke.

Slavici Injac je stavljeno na teret da  je još od jula 2009. godine imala saznanja da pomenuta banka posluje s velikim kreditnim rizikom, ali i pored toga nije ništa preduzela iako je bila dužna da reaguje kao direktor Agencije za bankarstvo i spriječi propast.

Advokat odbrane Vlado Adamović na završnim riječima je rekao da primijenjenje tužilačke metode smatra rafalnom paljbom. Za njega predmet koji je počeo politički kao “lov na Dodika” ne može biti pravno održiv. Opširnije pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!