Slijedi podjela resora u Vladi RS, hoće li biti iznenađenja?

Vijesti 09. nov 202213:19 0 komentara
BIRN BiH (Zgrada institucija u RS)

Članice dosadašnje vladajuće koalicije u Republici Srpskoj na sutrašnjem sastanku u Banjaluci će razmatrati personalna rješenja za novu Vladu RS i o rasporedu partija u budućem sistemu vlasti, najavio je za Srnu lider Socijalističke partije Petar Đokić.

Đokić je izrazio uvjerenje da će koalicioni partneri na sutrašnjem sastanku biti nešto operativniji nego na prethodnim, kada su, kako kaže, o sastavu nove vlasti razgovarali načelno, ali ne i operativno.

“Mi smo potvrdili da će ova koalicija koja je pobijedila na izborima ostati. Ta koalicija će formirati buduću vladu Republike Srpske i imati najveći politički uticaj, a da li će doći do još nekih korekcija i eventualne saradnje sa nekim drugim partijama o tome ćemo odlučivati već sutra na koalicionom sastanku”, izjavio Đokić u Beogradu.

Na pitanje da li kao lider partije iz vladajuće koalicije sebe vidi u novoj vladi i da li će zadržati sadašnji resor ili možda preuzeti neki drugi, Đokić je odgovorio da to pitanje još nije otvoreno, zbog čega ne želi da unaprijed govori o tome.

“Ja sam neko ko se ne bori za pozicije, već se borim za fer odnos u pogledu vršenja vlasti. Borim se da imamo usaglašenu i odgovornu politiku”, naveo je Đokić.

On je ocijenio da je dosadašnja vladajuća koalicija i do sada imala odgovornu politiku, koja je pobijedila na proteklim izborima.

“Uvjeren sam da će biti koncipirana takva politika i za buduće vrijeme. To mi je mnogo važnije nego da li ću ja ili bilo ko drugi biti na nekoj poziciji”, kaže Đokić.

Nezvanično, pojedini iz SNSD-a promiješali bi karte, podmladili Vladu, a u tom kontekstu se spominje da bi Petar Đokić mogao biti novi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. Imena koja se pominju za istu poziciju, na čelu parlamentarnog doma, su i Nenad Stevandić, Igor Žunić, Darko Banjac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!