Slika koju ne viđamo često, političari položili kamen temeljac za fabriku

Vijesti 02. feb 202316:02 5 komentara
N1

Svečano je danas bilo u opštini Laktaši. U prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske - predsjednika i premijera, ali i gradonačelnika, položen je. kamen temeljac za proizvodno-skladišni objekat.

Investitor je firma iz Slovenije, a u Laktaše investira 15 miliona evra. Kada investicija bude završena u njoj će raditi oko 500 radnika.

Iskra Tela L d.o.o. u Laktašima posluje od 2007. godine. U Sloveniji je to najveća porodična firma u elektroindustriji. Dušan Šešok, vlasnik ove kompanije u Laktaše sele proizvodnju nekih od svojih naboljih proizvoda koji će u potpunosti biti plasirani na tržište Evropske unije.

N1

“Ja bih rekao da je privredna klima ovdje u Republici Srpskoj za nas se pokazala kao pozitivna. Mi smo ovdje prihvaćeni i primljeni jako dobro, imamo potporu kako Laktaša, tako i Vlade”, rekao je on hvaleći i domaću radnu snagu na koju je, tvrdi ponosan.

Najbolji ambasadori pozitivnog poslovnog ambijenta, prema riječima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika su upravo investitori koje svoje poslove šire na domaćem tržištu.

“Ova investicija će omogućiti da u bilansnom smislu Republika Srpska zabilježi da će odavde već nakon otvaranja ove fabrike godišnje oko 50 miliona evra ići u zemlje Evropske unije, što će povećati našu kvotu izvoza”, rekao je Dodik.

N1

U Laktašima će, kada pogon bude otvoren, početi proizvodnja kondenzatora, prekidača i grijne tehnike.

Na opasku premijera Radovana Viškovića da je građevinska dozvola za izgradnju objekta dobijena “samo za šest dana”, te da nije siguran da to nudi ijedna evropska zemlja Šešok je dobacio “nijedna”.

“Žao mi je što nisu dobili za tri dana i trudićemo se u narednom periodu da tih šest dana bude smanjeno”, najavio je Višković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare