Slovenski premijer optimističan u vezi s pregovorima Beograda i Prištine

Vijesti 14. mar 202319:31 0 komentara
Robert Golob (REUTERS/Yves Herman)

Premijer Slovenije za N1 je komentirao pregovore između Beograda i Prištine. Smatra da do odlučujućih rješenja može doći u narednih mjesec dana.

Robert Golob, slovenski visoki zvaničnik, koji je boravio jučer u posjeti BiH, rekao je u intervjuu da je pitanje stabilnosti u odnosima Beograda i Prištine ključno za stabilnost regiona.

“Mislim da je ovo pitanje ključno za stabilnost Zapadnog Balkana. Vjerujem da je fokus međunarodne zajednice na rješavanju ovog problema na relaciji Beograda i Prištine. Optimist sam jer u prethodnim sedmicama apravljen napredak”, rekao je Golob.

On vidi vezu između rješavanja ovog pitanja i stabilnosti BiH.

“Vjerujem da u sljedećih mjesec dana može doći do odlučujućih rješenja na ovom području. Znam da će ovo uticati i na stabilnost BiH, tako da se veselim napretku u situaciji između Beograda i Prištine”, rekao je za N1 premijer Rober Golob.

Slovenski zvaničnik naveo je tokom intervjua za N1 i to da se aktuelni trenutak u Briselu može smatrati povoljnijim nego ranije kad je riječ o približavanju BiH Evropskoj uniji. S tim u vezi, on je vlastima u BiH, na sastancima koje je s njima održao u Sarajevu, predstavio nužnost provedbe reformi, posebno onih koje se odnose na 14 prioriteta iz mišljenja Evropske komisije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!