Slučaj Dragičević: Sud oslobodio policajce krivice za prikrivanje dokaza

Vijesti 27. jan 202214:413 komentara
N1

Osnovni sud u Banjaluci izrekao je oslobađajuću presudu u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja", tj. zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića.

Davor Dragičevioć, otac Davida je nakon presude rekao da je bijesan na institucije i da će 27. marta ove godine postaviti šator ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine gdje će ostati do daljnjeg.

POVEZANA VIJEST

Naime, jučer je Dragičević u izjavi za medije rekao da sve nade polaže na Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Naše nade su na Tužilaštvu BiH i nadam se da će Tužilaštvo BiH prekinuti ovu farsu koja traje četiri godine. Ovo je udruženi zločinački poduhvat, organizovani kriminal, samo s ciljem da se nikada ne pronađu nalogodavci i ubice Davida Dragičevića. Jasno je danas sve bilo u sudnici i na prepoznavanju predmeta dobili smo novu fotografiju gdje stoji Siniša Kojdić, Bojan Karanović i naravno njihov čovjek Đorđe Rađen koji trenutno nije u entitetu. Očekujemo da Tužilaštvo BiH kazni sve koji su učestvovali u organizovanom ubistvu Davida Dragičevića. Nikada nećemo odustati”, poručio je Dragičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar