Službe “na nogama”, stiže plavni val koji je pravio problem u Srbiji

Fena

Dragan Kos iz Civilne zaštite Republike Srpske u razgovoru za N1 kazao je da će sve nadležne službe u Rudom večeras biti "na nogam" jer se očekuje porast vodostaja rijeke Lim što bi moglo ugroziti lokalno stanovništvo. Istakao je kako je u ovoj opštini u četvrtak proglašeno vanredno stanje.

Kos je ponovio kako nadležne institucije rade svoj posao.

“Negdje u 15 sati načelnik i civilna zaštita proglasil isu vanredno stanje na ograničenom dijelu Rudog, znači uz rijeku Lim. Trenutno se provodi evakuacija jedne porodice. Zabrinjavajuće je da i dalje raste vodostaj Lima i prema informacijama iz Srbije, očekujemo porast vodostaja tokom noći”, kazao je te dodao kako “voda koja je u Srbiji napravila problem tek treba proći kroz Rudo”.

Dragan Kos (N1)

Voda je praktično došla do praga u nekim objektima te će, ukoliko i dalje se nastavi rast vodostaja, biti potrebno još evakuacija…

“Svi smo na nogama i dežurni smo. Dobro je da nema problam na drugim lokacijama tako da se možemo posvetiti Rudom”, naveo je Kos za N1.

Poručio je da voda koja prođe kroz Rudo dalje neće praviti probleme jer ide u Gornje jezero kod Hidroelektrane Višegrad.

“Oni se danima pripremaju tako da ta voda neće rpedstavlajti veliki problem”, rekao je Kos.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!