Snježana Novaković – Bursać, Lamija Husić, Sandi Dizdarević i Kemal Ahmetović gosti Dana uživo

Vijesti 15. jul 202412:48 0 komentara
N1

U prvom ovosedmičnom izdanju „Dana uživo“ govorimo o odnosima u regionu nakon obilježavanja 11. jula, pratimo konferenciju „Da li će vlast preuzeti odgovornost?“, u organizaciji nevladine asocijacije Prkos Civil Society na kojoj govori i bivši visoki predstavnik u BiH Wolfgang Petritsch, donosimo savjete kako preživjeti talas vrućina koji je zahvatio region...

Jesu li odbijanjem žalbi od strane Suda BiH isrcpljena sva pravna sredstva kada je riječ o borbi SNSD-a za mjesto četvrtog delegata u Domu naroda BiH, hoće li novonastala situacija ugroziti usvajanje državnog budžeta, je li moguća prekompozicija Savjeta ministara – pitamo Snježanu Novaković Bursać, delegatkinju u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, čiji mandat je upitan nakon odluke CIK-a.

Zašto je prošle sedmice usvojeni Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u KS izazvao toliko negativnih reakcija, je li on samo formalno reformski, kako odgovara na kritike nastavnika i sindikalaca – za „Dan uživo“ govori Lamija Husić, pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje u Vladi KS.

Atentat na Donalda Trumpa najkomentarisaniji je događaj u vikendu iza nas. Stručnjaci iz različitih aspekata analiziraju pokušaj ubistva bivšeg predsjednika SAD i aktuelnog predsjedničkog kandidata iz redova Republikanaca. O propustima sa bezbjednosnog aspekta koji su doveli do ovakvog razvoja događaja – razgovaramo sa Sandijem Dizdarevićem, profesorom kriminalističke psihologije.

Okončano je Evopsko prvenstvo, ali i Kup Amerike u fudbalu. Bh. predstavnici na evropskoj sceni prošle sedmice započeli su ovogodišnju avanturu. Pobjedom Alcaraza nad Novakom Đokovićem završen je i ovogodišnji Wimbledon. Osvrt na sportske događaje u sedmici iza nas donosi novinar Kemal Ahmetović.

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!