SNSD optužuje Stanivukovićev tim za reketiranje: Tražili ste stan i 100.000 KM

Vijesti 30. nov 202314:30 0 komentara

Predsjednik Gradske skupštine Banjaluke iz SNSD-a Ljubo Ninković optužio je gradsku upravu na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem (PDP) za reketiranje zbog regulacionih planova.

“Ucjenjujete čovjeka, reketirate ga, tražite novac da biste pustili. To mi je čovjek proznao. Taj regulacioni plan nije došao do skupštine, nije izašao iz odjeljenja. O tome gospodo šutite, puna vam usta građana. Koliko stvarno ima regulacionih planova koji čekaju. Reketirate ljude, nema šta ne radite, ne govorim o investitorima, u to ne ulazim, s njima se ne petljam. Govorim o fizičkim licima koji dođu i to mi kažu. Lično znam čovjeka kojem ste tražili stan i 100.000 KM”,  optužio je Ninković za skupštinskom govornicom oponente iz tabora Draška Stanivukovića.

Odmah su reagovali odbornici PDP-a, napuštanjem sjednice.

“Želim odmah pauzu, kako bi smo pozvali nadležne organe koji će postupati po ovim ozbiljnim optužbama. Predsjedniče ukoliko imate dokaze odmah idem sa vama u policiju da to prijavimo, nećete biti sami. Želimo da u Banjaluci vladaju red i zakon, on to mora iznijeti organima. Ili da se izvine ako je pretjerao bez dokaza”, naglasio je Milko Grmuša iz PDP.

“Šukalo ostaje sekretar”, poručio je odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić.

Ranija odluka o smjeni sekretara Skupštine grada Igora Šukala, je povučena iz procedure. a SNSD-ov Marinko UMičević prozvao je Nevena STanića iz Ujedinjene SRpske riječima: Jel to zvao šef?

Sa kašnjenjem od 20 minuta počela je redovna sjednica banjalučke Skupštine, na kojoj se pred odbornicima nalazi 29 tačaka. Skupština bi danas trebala da raspravlja o Nacrtu budžeta Grada za 2024. godinu, o izmjenama nekoliko regulacionih planova, o izmjenama gradskih i administrativnih taksi, izvještaju o poslovanju „Eko toplana Banjaluka“ za 2022. godinu, kao i planu poslovanja ovog preduzeća za 2023. godinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!